Magin föddes…

när jag fick lyssna till Lilleman och draken som var den första boken som jag minns att jag fått läst för mig. Den fick jag höra varje gång som jag behövde tröst på dagiset där jag inte trivdes. Det kunde vara några gånger om dagen. Jag hade inga vänner där och kände mig ganska ensam.
SofiPoulsen055

Så länge som jag kan minnas har jag skrivit olika sagor eller berättelser. Sagan om prinsen & prinsessan-serien skrev jag 2013 och på våren 2015 plockade jag fram dem och lät några utvalda läsa dem. Av deras reaktioner att döma förstod jag att andra skulle tycka det vore roligt att få läsa mina sagor. Så då började jakten på en bra illustratör. Sagan om prinsen och prinsessan och lite om draken också är min debutbok som kom i mitten av november 2015. Det är en fantasyberättelse som utspelar sig i och omkring det Lila Slottet.

Att det blev just fantasy är ingen slump. När jag skriver berättar jag en berättelse utifrån min vardag. Sedan mellanstadiet har jag varit lite av klassens clown. Att vara rolig var ett sätt att hantera livet. Att skriva ett annat. Humor och fantasy har varit mina verktyg att ta en ganska mörk händelse i mitt liv och förvandla den till något som kan underhålla andra. Men de senaste två åren har jag valt att lägga ifrån mig humorn och släppa fram mörkret. Det har varit befriande.

Jag får ofta frågan vad som inspirerar mig. Livet inspirerar mig. Det kan vara mina barn eller min man. Eller så ser jag eller hör något som sedan skramlar runt inom mig tills det har blivit en berättelse. Mamman och den lilla draken är en sådan berättelse. Någon kommenterade en bild på mig och min dotter. Två och en halv timme senare skickade jag råmanuset på det som sedan blev Mamman och den lilla draken.

Eftersom jag brinner för att barn ska vidga sin fantasi och gilla att höra sagor och även kunna läsa själva senare är min förhoppning att böckerna kan användas vid högläsning hemma, i förskolan och i skolan. Jag hoppas att böckerna ska ge läsglädje, öppna nya världar och skapa nya idéer hos de barn som läser eller lyssnar på dem. Med mina böcker vill jag bidra till att barnen vill fortsätta att upptäcka böckernas fantastiska värld!