Om Sofi

Mitt namn är Sofi Poulsen. Jag bor i Växjö med mina två barn, en prins och en prinsessa. Fast jag alltid har önskat mig en drake har jag ännu inte skaffat mig någon.SofiPoulsen055

Så länge som jag har kunnat skriva har jag skrivit olika sagor eller berättelser. Allting har alltid hamnat i arkivet. Förutom Sagan om-serien. Den skrev jag för några år sedan och på våren 2015 plockade jag fram dem och lät några utvalda läsa dem. Av deras reaktioner att döma förstod jag att andra skulle tycka det vore roligt att få läsa mina sagor. Så då började jakten på en bra illustratör. Via en gemensam vän hittade jag Per. Vi klickade direkt. Sedan har det varit full fart framåt.

Sagan om prinsen och prinsessan och lite om draken också är min debutbok. En fantasyberättelse som utspelar sig i och omkring det Lila Slottet.

Eftersom jag brinner för att barn ska vidga sin fantasi och gilla att höra sagor och även kunna läsa själva senare är min förhoppning att böckerna kan användas vid högläsning hemma, i förskolan och i skolan. Jag hoppas att böckerna ska ge läsglädje, öppna nya världar och skapa nya idéer hos de barn som läser eller lyssnar på dem. Med mina böcker vill jag bidra till att barnen vill fortsätta att upptäcka böckernas fantastiska värld!