Böcker

Sagan om prinsen & prinsessan:

Jag har skrivit en fantasyserie för barn. Böckernas huvudpersoner är en prins och en prinsessa. Handlingen utspelar sig i eller omkring det Lila Slottet. Andra medverkande är marsvinen Otto och Rulle, drakar, trollkarlar, häxor, enhörningar och sjöodjur.

Första boken handlar om hur prins Nikolai blev prins och hur han hamnade i det Lila Slottet. Andra boken handlar om hur prins Nikolai och prinsessan Julia träffas. Tredje boken handlar om en vild frukost på det Lila Slottet när prinsessan Julia stöter på en prinsessätande drake i det Lila Slottets kök. I fjärde boken blir prinsessan Julia sjuk och för att hon ska bli frisk får prins Nikolai ge sig ut på en resa där han möter den fasansfulla Erene, ett sjöodjur.

Inspiration till böckerna hämtar jag från verkliga händelser i mitt och mina barns liv. Jag har många berättelser inom mig och har alltid skrivit för byrålådan. Efter att ha spenderat lite kvalitetstid på hjärtintensiven fick jag modet att våga satsa på att låta andra läsa.

Mamman och den lilla draken:

I Mamman och den lilla draken kan man som förälder känna igen sig hur det kan vara när man väcker sitt lilla söta och sovande barn. Genom alla vardagsbestyr innan man till slut lämnar sin gullunge på förskolan.

Boken kom till genom att en väninna kommenterade en bild på mig och min dotter. “Vilken fin bild på dig och den lilla draken” sa hon. Sedan skrev den boken sig självt. Du kommer garanterat att känna igen dig om inte ditt barn är en prins eller prinsessa varje morgon.

Boktrailer Sagan om prinsen & prinsessan skapad av Gullis lästips.