Bokmässan i Göteborg 2019

Var du på bokmässan i Göteborg i förra veckan? Köpte du med dig någon bok hem?

Tidigt i onsdags morse åkte jag och Christoffer till Göteborg för att bygga monter på bokmässan. Det är riktigt lyxigt att ha någon att bolla idéer och tankar med. Att ha någon att dela ansvaret med, även om jag så klart känner att huvudansvaret är mitt då det är mitt företag som ställer ut och Christoffer har inte varit på bokmässan tidigare. Karln skryter ju om att han inte läst en bok på 25 år. (!)

Vi blev riktigt nöjda med det färdiga resultatet och vi har fått mycket positiv feedback på hur vår monter såg ut. Vad tycker du?

Torsdagen brukar vara den lugnaste dagen och den dagen då man står och fryser i montern. Medan Christoffer var runt och besökte de olika montrarna hade jag lika mycket besökare i min monter som man vanligtvis har på fredagseftermiddagen. Kul, så klart! På kvällen gick jag för första gången på både montermingel (tre stycken) och nån hemlig efterfest. Trots att Christoffer är känd för att bemästra dansgolvet var det tyvärr inget jag fick njuta av. Det blev inte så många timmars sömn den natten före det var dags att gå upp och iväg till montern igen.

Fredagen blev något lugnare än torsdagen då jag inte mådde helt okej. På kvällen hade vi release på novellantologin Tusen och en natt i min monter. Det var riktigt roligt att så många av de medverkande författarna kunde komma. Kvällen avslutades med en sådan där king size räkmacka som intogs i fosterställning på hotellrummet. Behöver jag säga att vi somnade tidigt.

Lördagen var den där anstormningen som det brukar vara och lite till. Då var det tacksamt att ha Christoffer i montern. Jag hade min första scenpunkt, Varför svensk fantastik kommer att krossa deckargenren. Inte en stol var tom. Rätt coolt! Därefter blev det release på Grimm special edition i min monter. På kvällen blev det en gemensam middag med de andra utställarna från Fantastikgränd. Flertalet av dem är mina vänner och några få räknar jag till nära vänner. Det blev en riktigt rolig kväll. Jag bytte tröja med Marija Fischer Odén.

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen blev lite dämpad, som vanligt. Det närmar sig hemfärd och det är lite trist att skiljas från min Fantastikfamilj. När vi rev montern hade jag inte så många böcker kvar och det var riktigt roligt att se hur bokhyllorna blivit tömda under mässans gång. Det är märkligt vad fort fem dagar går. När man är mitt i det så tycker man att man är i en egen värld. Jag hann aldrig stanna upp och tänka eller känna efter. man bara gör. All tid flyter samman till ett enda dygn. Någonstans tycker jag varje år att bokmässan är alldeles för kort. Samtidigt som jag känner att jag nog inte hade orkat ett dygn till.

Leif G W Persson påstår att tre dagar på bokmässan är som att köra tre Vasalopp tur och retur. Prova fyra dagar och en dag för monterbyggnad. Vill du se fler bilder så besök gärna mitt instagram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *