Novelltävling 2020

Nu är den äntligen här, min FEMTE novelltävling.
 
De klassiska sagorna kan vi väl alla. Men vad skulle hända om en annan av karaktärerna fick ge sin röst åt vad som egentligen hände? Eller om handlingen utspelade sig i nutid? Eller om den klassiska sagan fick en twist som gör att man helt plötsligt inte alls har en aning om vad som kommer att hända?
 
Nu har vi möjligheten att ta reda på hur det skulle kunna gå. Under hösten 2020 planerar Darkness Publishing att ge ut en antologi med helt nya sagor som baseras på klassiska sagor. Antologin är tänkt för läsare från 15 år och uppåt. Men då behöver jag din hjälp.
 
Regler:
 
För att vara med och tävla måste du vara 18 år eller ha målsmans tillstånd.
 
– Ett bidrag är en novell skriven på svenska om högst 50.000 tecken inklusive mellanslag.
 
– Bidraget får ej vara tidigare publicerat.
 
– Bidraget ska vara skrivet i Google docs med typsnittet Linden Hill, storlek 12. Namnge filen med ditt namn och novellens titel. Använder du indrag ska de vara en tabb. 
 
– Bidrag skickas senast den 28:e februari 2020 till sofi@darkness.pub och ange ”Klassiska sagor” i ämnesraden.
 
– Historien måste baseras på en av nedanstående sagor:Snövit, Pinocchio, Alice i Underlandet, Peter Pan, Askungen, Törnrosa, Djungelboken, Robin Hood, Sherlock Holmes, Oliver Tvist, Skönheten & Odjuret, Ringaren i Notre Dame, Mulan, Skattkammarön, Herkules, Den lilla sjöjungfrun, Aladdin, Det susar i Säven, Rapunzel, Snödrottningen, Kejsarens nya kläder, Atlantis.

 

OBS!! Noveller som baseras på andra sagor kommer inte att godkännas.

 
Sedan väljer du:
1. En annan av karaktärerna får berätta sin version
2. Den ska utspela sig i nutid eller i framtiden
3. Du tar den klassiska sagan och ger den en twist, a fairytale gone bad.
eller
4. Flera eller alla av de ovan nämnda alternativen. 
 
– Novellen måste kunna kategoriseras till någon av fantastikgenrerna (fantasy, science fiction, skräck).
 
Arbetsgruppen avgör vilka noveller som uppfyller kriterierna och på övriga grunder antas till antologin.
 
Upphovsrätt:
Genom att skicka in novellen ger du Darkness Publishing rätten att redigera och använda ditt verk i antologin, oavsett vilket format förlaget väljer att använda; pappersbok, e-bok eller som ljudbok.
 
Du behåller rätten till din egen novell och kan publicera den i andra sammanhang.
 
Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning, men erhåller det traditionella författarexet och har möjlighet att köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning.

20 thoughts on “Novelltävling 2020

  1. Hej Tintin!

   För att enkelt se antalet tecken klickar du på verktyg och sedan antal ord. Då får du en ruta som anger antalet ord, tecken m m. Det är 50.000 tecken som är gränsen. 50.000 ord skulle bli en roman. /Sofi

 1. Hej!
  Jag har google docs men kan dock inte hitta typsnittet Linden Hill. Så min fråga är om det går bra att skriva med till exempel Times New Roman istället?
  Mvh
  Mattias

 2. Hej,
  har en fråga om att skriva i google docs. Vill ni sen ha en länk till min novell där på google docs eller vill ni att jag laddar ner dokumentet?

  Med vänliga hälsningar
  Kukkamariia

  1. Hej Otto!

   Tack för din fråga. En novell som är bra berör läsaren på något sätt. Det är svårt att svara på en minimumgräns. Texten är bra när den är bra. Att bara fylla ut för sakens skull försämrar ju texten. Hoppas det var ett svar på din fråga.

   Mvh Sofi

 3. Hej!
  Linden Hill är inget typsnitt som finns automatiskt i Google Docs. Hur flexibel är du med att man använder ett av de typsnitt som finns i menyn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *