Gästinlägg hos Tusenvarldar

Den 25:e september gästade jag instagrammaren Tusenvarldar.

Jag vet inte riktigt när du läser det här, men hos mig just nu är det kväll och mörkret ligger kompakt utanför mitt fönster. Snart är det dags för John Blund. Känner du till honom? John Blund är ett sömnväsen som kommer speciellt till barn. Den danske författaren H.C. Andersen ger honom gestalt i en saga. Har du någon gång funderat på vad som skulle kunna hända om sagan inte fick sitt lyckliga slut? Om något gick fruktansvärt fel. Det skulle både kunna bli roligt och tragiskt. Eller kanske helt fantastiskt, fast på ett annorlunda sätt.

Det är precis det vi undersöker i boken H.C. Andersen som släpps nu till bokmässan. Boken innehåller 36 helt nya sagor som är omskrivningar av H.C. Andersens klassiska sagor. Du känner dem som Flickan med svavelstickorna, Näktergalen, Den ståndaktige tennsoldaten, Elddonet, Snödrottningen, Svinaherden, Tummelisa, Den fula ankungen, Prinsessan på ärten, Den lilla sjöjungfrun, Kejsarens nya kläder m fl.

 

Vilken saga var din favorit som barn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *