Sommarintervju 3: Sofi Poulsen

Nu i sommar kommer jag köra några miniintervjuer med olika svenska fantastikförfattare. Har du någon som du vill att jag intervjuar? Eller har du någon fråga du vill att jag ska ställa? Lägg en kommentar så ordnar jag det. Idag har turen kommit till mig själv, Sofi Poulsen.

Vad skriver du, är det fantasy, science fiction eller skräck?

Jag skriver mestadels fantasy. Sagan om prinsen & prinsessan är portalfantasy. I första delen får vi följa hur Nikolai hamnade i det Lila Slottet och därmed blev prins Nikolai.

  1. Vad var det som gjorde att du skrev Sagan om prinsen & prinsessan-serien? Hur fick du idén?

Alla äventyr är hämtade från händelser i mitt liv, inspirerade från när min son var i sexårsåldern. Många av karaktärerna finns på riktigt. Den vilda frukosten har hänt, om än inte exakt som i boken. Mötet med den fasansfulla Erene var mycket fasansfullt.

Vilken är din favorit av karaktärerna i ”Sagan om prinsen & prinsessan” och varför?

Min favorit är draken Brynolf. Han är en av bifigurerna som återkommer lite då och då. jag gillar hur man får se många olika sidor av honom. Trots att han äter prinsessor och har vakat utanför Julias torn när hon bodde där och bara väntade på att få äta upp henne är han inte en ond varelse. Som läsare får man även se andra sidor av honom och på min hemsida kan man läsa mer om honom och får då veta att han har husdjur, spelar instrument i ett band men även försöker lära sig en viss typ av handarbete.

Vad är det bästa med din antagonist?

Det finns flera olika antagonister i min bokserie “Sagan om prinsen & prinsessan”. Mina antagonister är komplexa. De är inte genomonda utan har många goda kvaliteter vilket man som läsare upptäcker genom serien.

  1. Vilken svensk fantastikbok skulle du rekommendera att man läser i sommar?

Oj, det finns så många bra att välja bland. Efter en stunds fundering väljer jag “Attentaten i Gallus” som är första delen i en trilogi av Eva Holmquist. Tycker man om mina böcker, men vill läsa kapitelböcker kommer detta att falla en i smaken. Eva har byggt upp en egen värld där vi får följa Matilda som råkar drömförflytta sig till en värld där människorna lever som slavar åt ett bevingat folk som kallar sig Gallus. Det blir en klassisk kamp där de goda kämpar mot de onda.

Tack för att du ville lära känna mig lite mer och min bokserie ”Sagan om prinsen & prinsessan”. Ha en riktigt fin sommar i hängmattan! Vill du läsa ”Sagan om prinsen & prinsessan”? Du hittar tre delar här från endast 81 kr. (endast så långt lagret räcker)

Vem vill du möta i nästa intervju?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *