LinCon

Förlåt att bloggen är sen men nu har jag äntligen blivit människa igen efter att ha varit iväg på LinCon i fyra dagar. Eftersom både jag och Ulrica Edvinsson Sundin var där så blev det ingen författarskola men den är tillbaka igen redan på söndag som vanligt kl 20.00. Ikväll tänkte jag istället bjuda på mina bästa från LinCon.

 

 

LinCon är Linköpings spelkonvent. Ett av de största och äldsta i Sverige. Ett spelkonvent är för spelnördar vad Swedenrock är för hårdrockare. Minus ölet. Efter fyra dagar är man precis lika sliten i kroppen. Själsligt är man fulltankad med bra energier som man bara kan få av att umgås med likasinnade dygnet runt där man får frossa i det man älskar mest.

På just LinCon är det tre saker som gäller: brädspel, dricka te och äta hamburgare som grillats utomhus. Vill du som läser min blogg ha en LinCon for dummies där jag berättar precis hur det går till på LinCon så skriv i kommentarer.

Årets LinCon var det bästa LinCon ever. Jag vet att jag säger det varje år, men det är precis lika sant varje år. Torsdagen som inledde konventet kan sammanfattas i två ord: kramar och stress. Att åka tåg var orsaken till stressen. Att komma till LinCon och träffa alla vänner och få kramas hela dagen var det bästa botemedlet.

Det som gjorde årets LinCon bättre än de andra åren var att jag hade fått med mig fler vänner som råkar vara mina kollegor som också hade bokbord. Det gör mycket att stå tillsammans och att ha vänner omkring sig. Efter att ha varit på LinCon i några år har jag fått massa vänner och det lyfter konventet ännu mer. Sedan är det lätt att få nya vänner, det är bara att börja prata med vem som helst. Men LinCon hade inte varit så bra utan en riktigt bra general och ett lika bra team som backar upp. Team LinCon tänker lösningar och har ständigt ett smittande leende att bjuda på.

Tebaren! Denna helt förtjusande service är också mycket omtyckt. I tebaren bjuds det på te och stor del av LinCon består av att dricka te och ha det mysigt. Jag dricker sådana mängder te att det känns som jag har teomlopp och inte blodomlopp.

LinCon är ett familjekonvent och jag träffar många av mina läsare där. I år hade jag förmånen att få träffa en av mina största fans som ivrigt väntat på Sagan om prinsen & prinsessan och den fasansfulla Erene sedan LinCon 2017. Sådan tålmodig väntan belönades så klart med en specialtillverkad t-shirt.

 

Vill du se bilder från LinCon skulle jag rekommendera att kolla mina sociala medier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *