Novelltävlingen H C Andersen avslutas

I helgen var jag för första gången på CalCon. Ett familjärt och mysigt konvent i Kalmar. Det jag gillar mest med konvent är att man går in genom entrén och lämnar sedan verkligheten bakom sig. Lite som när man går in i garderoben och kommer ut i Narnia. Fast man kommer ut i Nördia. Man kan vara sig själv för en liten stund.

Överallt spelas det spel. Man umgås över generationer. Det är gemytligt och mysigt. Årets första konvent för mig och i år ska jag hinna med några till. Nästa blir GothCon i Göteborg. Därefter blir det LinCon i Linköping. NärCon sommar drabbade mig förra året. Det var första och enda gången för ett sämre arrangerat konvent får man verkligen leta efter. För att säga något snällt så var det ännu mer att gå in i Nördia när man kommit in på området för 99% av de som befann sig där cosplayade. Jag VET att jag har lovat Elina att vi ska åka dit och cosplaya i sommar så eventuellt kommer jag dit som besökare.

Vilka konvent ska du åka på i år?

 

 

 

 

 

Imorgon vid midnatt stänger novelltävlingen H C Andersen. Jag har läst 51 olika bidrag. Jag är lite överväldigad över det förtroendet jag fått ifrån alla er som skickat in bidrag till novelltävlingen H C Andersen. Jag vet att det pågår andra tävlingar inom genren fantastik just nu och trots det har så många valt Marchetti Förlag.

Tack! 

En del har skickat in flera bidrag och det är extra roligt att se hur bidragen skiljer sig åt i stil. Det är också kul att läsa de noveller som inte är lika kända som vissa andra. Ni har verkligen plockat ur pärlorna och skapat något som är minst lika bra som orginalsagorna.

Jag är grymt imponerad och stolt över svensk fantastik som än en gång levererar.  Ni är bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *