Scifiworld Göteborg

Sent igår kväll kom jag hem från Scifiworld i Göteborg. Var du där? Det var mitt allra första Scifiworld och det var kärlek vid första ögonkastet.

På fredag förmiddag tog jag tåget till Göteborg för att möta upp med Lisa från Fantasiförlaget som jag skulle dela hotell och monter med. Det var ett bra tillfälle där jag fick lära känna Lisa mer. Helgen visslade snabbt förbi och på ett ögonblick var det över och jag satt i zombie-mode på tåget hem igen.

Tågresan till Göteborg gick utan några missöden. Konduktören och medpassagerare var mycket trevliga och underlättade själva av- och påstigning genom att hjälpa mig bygga tetris med packningen.

Tack vare appen ToGo gick det smidigt att resa mellan stationen-mässan-hotellet i Göteborg. Lisa och jag möttes vid mässan där vi lämnade alla böcker för att sedan åka till hotellet. Framme på Mektagonen blev jag positivt överraskad över hur fräscht där var. Det fanns inget att anmärka på. När vi kommit iordning på rummet åkte vi ner till Willys som låg precis bredvid och bunkrade mat och godis.

Vårt rum hade kyl, spis, micro och diskbänk så efter middagen åkte vi till mässhallen för att bygga vår monter. När vi kom dit var redan Caroline från Seraf där. Det tar längre tid än man tror att bygga monter, men när vi hade dekorerat väggen och fått ordning på vårt bord så åkte vi tillbaka till hotellet.

Där hittade vi en överraskning. I relaxen fanns chips och salta pinnar framdukat så vi slog oss ner och tittade på Talang. Sedan var det sova för vi skulle upp tidigt.

När vi kom fram till Svenska mässan en timme före insläpp för besökare var det en lång kö redan. Glada över att det verkade bli en lyckad dag gick vi in genom utställarentrén. När vi hade försäkrat oss om att vårt bord var färdigt så gick vi ett varv på mässan för att se vad som mer fanns där.

Vi hittade många duktiga illustratörer men även många butiken som sålde allt möjligt. Det som fick mitt hjärta att slå lite fortare var kartor i pergament över Det Ensliga berget i The Hobbit och kartan över de världar där Sagan om ringen utspelar sig. En annan butik sålde väldigt fina steampunk saker.

 

 

En som också hade en monter på Scifiworld var Daniel från Eloso Förlag som hade med sig sagospelet Äventyr som han är pappa till. Riktigt kul att få träffa Daniel på riktigt. Ser fram emot att få spela Äventyr på onsdag när vi ska dema det på Legend, spelbutiken i Växjö.

 

 

 

 

 

 

Det tog ett tag innan besökarna hittade till vår monter trots att vi hade en mycket bra plats. Jag lyckades filma och fotografera många cosplayare. Mest nöjd är jag över bilderna med mig och Captain Jack Sparrow. Han vann cosplaytävlingen som var på söndageftermiddagen.

 

 

 

 

Efter två långa mässdagar var jag trött med fulltankad av positiv energi när jag åkte hem.

Tack Lisa för att du frågade mig om jag ville följa med på Scifiworld. ❤
Tack Jesper för ett fint arrangemang. Jag ser redan fram emot nästa Scifiworld. ❤
Tack till alla kunder som besökte vår monter. Ni bjöd på många intressanta samtal. ❤
Tack till alla som cosplayade, ni satte guldkant på hela Scifiworld. (För mer bilder se mitt instagramkonto.) ❤

23-25 februari hittar du mig på CalCon där jag kommer ta med mig mina böcker men även sagospelet Äventyr.

Sedan är det lugnt fram till 24-25 mars då jag hoppas att vi ses på Scifiworld i Malmö. Där kommer det bli release på En kaninhistoria så jag tar med mig Thomas Årnfelt och Nicolas Krizan.
Ja, Lisa från Fantasiförlaget kommer också att vara där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *