SmåLit 2018

I helgen var det Smålands litteratur för tredje gången. Första året var bokmässan endast i Jönköping. Förra året lades en dag och en plats till. Värnamo. Och i år utökades SmåLit med en popup i Nässjö på fredagen.  Det känns i kroppen idag att jag har kånkat böcker i tre dagar.

Till nästa år hoppas jag att SmåLit blir en dag i Jönköping och att man väljer en bättre lokal för biblioteket fungerar dåligt. Man kläms bland låntagare och bokhyllor och det är dåligt skyltat så besökarna följer bara huvudgångarna.

I år hade de svenska fantastikförfattarna monterplatser bredvid varandra i Jönköping och det var fantastiskt.

Jag hade tid på Speakers Corner både i Jönköping och i Värnamo. I Värnamo hade jag och Lisa Rodebrand från Fantasiförlaget ett samtal om Fantastiska Astrid Lindgren. De allra flesta vuxna har något slags förhållande till Astrid Lindgrens litteratur. Samma vuxna brukar också hävda att de inte läser fantastik. Vi ville genom ett lättsamt samtal lyfta fram varför Astrid Lindgrens litteratur kan anses vara fantastik. Jag som inte deltagit i något sådant här tidigare och var nervös, tyckte det var riktigt roligt på scen med underbara Lisa. Vi satt där och pratade om våra favoritböcker Ronja Röverdotter, Bröderna Lejonhjärta, Mio min Mio, Allra käraste syster, Nils Karlsson pyssling, Karlsson på taket, Pippi Långstrump som alla kan räknas till genren fantasy.

Boktugg skrev en fin artikel om årets SmåLit.

Var du på SmåLit? Vad är dina minnen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *