Kvalitetstid med den/de som betyder mest

I de djupaste skogarna i Småland är det en mörk och kall decemberdag. Fast det är tidig eftermiddag börjar det snart skymma. Röken som kommer från dina varma andetag påminner om att du längtar efter något varmt att dricka för att tina. Kanske du skulle unna dig någon lussekatt och pepparkaka, det är ju snart jul.

Snön knarrar under fötterna där du trampar fram i fotspåren som leder dig framåt. En liten hand som kramar din. Du ler och blickar ner och era ögon möts. Förväntansfullhet spelar över det lilla ansiktet som är så likt ditt eget.

En ljuvlig doft sprider sig och lockar dig och den lilla. Nu ska det bli gott att komma in i värmen. När du trycker ner handtaget på dörren som leder er in i värmen känner du hur den där aptitretande doften sprids omkring dig. Du hör ett muntert sorl lite längre in från rummet.

Varm dryck, lussefika och en sagostund för dig som älskar moderna sagor. Den lilla rusar i förväg och slår sig ner bland kuddarna på golvet. Där står framdukat med varm choklad, lussekatter och pepparkakor bland levande ljus, tomtar och mys. Det doftar ljuvligt gott. Förväntansfullt slår du dig ner i en fåtölj med din varma mugg rykandes framför dig på det lilla bordet. Förväntningen växer inom dig och nöjt ser du din lilla uppspelt men tålmodigt vänta på att sagostunden ska börja. Ska det bli otäckt spännande, rysligt roligt eller något helt oväntat..

 

foto: Freddy Håkansson


Sofi Poulsen är förläggaren och författaren som ger dig kvalitetstid med de som står dig nära. Klicka på länken.

 

Tack för att du delar detta inlägget! ❤

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *