En kaninhistoria

Jag ber om ursäkt för att bloggen är sen. Men jag har en present till dig. Stanna kvar så får du se. Det har varit lite intensiva dagar i veckan som gått. Min dator kraschade för en .. tid sedan. Så just nu lånar jag en Macbook. Det sättningsprogram jag använder för att sätta mina böcker finns inte för Macbook.

Så för ca en och en halv vecka sedan började den galna jakten på en pc. Tre dagar senare, en vecka kvar till kommande boken En kaninhistoria  ska vara satt fick jag låna en pc. För att du ska förstå hur snabb den är så här är en beskrivning: Du trycker på ENTER för att utföra ett kommando, eller så klickar du på en länk på pc. Sedan hinner du byta till Macbook, svara på några Facebook-inlägg och läsa några mail, därefter märker du att hey, det händer någonting på pc:n nu. Så du byter tillbaka. Frustrerande långsam med andra ord. Känner du igen dig? Stackars!

Men det är inte det värsta. Nä, på pc:n fanns inte sättningsprogrammet utan det var jag tvungen att hämta hem. Så enkelt var inte det eftersom windows och sättningsprogrammet inte kunde komma överrens. Efter ytterligare två dagar och mycket svett och frustrationstårar senare gav jag upp. Jag ringde helt enkelt Laptopmakaren (historien om det kan du läsa om på mitt instagramkonto sofipoulsen.se). Tre dagar före deadline får jag det magiska samtalet, pc:n är fixad!

Äntligen kunde jag lägga in Thomas text så det blev boksidor, (ja, så där enkelt är det ju aldrig, texten behövde vissa justeringar) sedan la jag in Nicolas bilder där de passade till texten. Här gäller det att noga kolla så att allt på bilden stämmer med det som sägs i texten.

Sedan skulle kolofonsidan och titelsidorna göras. Läser du kolofonsidan i böckerna du läser? Kolofonsidan är den första sidan i boken där det står vem som gjort vad i boken, ISBN-nummer, var boken är tryckt osv. På titelsidorna finns titel och författarens namn men även min logga och en liten vinjet. Vinjeten är den lilla bilden.

Längst bak i boken hittar du en sida med de böckerna som mitt barnboksförlag har gett ut tidigare, men även de böcker som författaren Thomas har fått utgivna på annat förlag.

När hela inlagan är klar (det är allt inuti boken utom själva bokens pärmar som kallas för bokomslag) var det dags för mig att för första gången göra mitt egna bokomslag. Ja, jag har inte illustrerat någonting, du kan vara lugn! Det har Nicolas gjort åt mig. Men jag har suttit bredvid när Daniel har monterat ihop delarna framsida, baksida och ryggen.

Sedan har jag fått pussla dit titeln på bokens framsida och jag har fått skriva baksidestexten. Vad tycker du, är den lockande till läsning?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänk dig en kanin. Nej, inte så där. Det där är en hare. En kanin med långa öron. Nu när du tänker på en kanin, tänk dig då att den bor vid 18:e hålet på en golfbana. Galet, jag vet. Vet du vad som skulle göra det ännu mer konstigt? Jo, en kanin som samlar på golfbollar.

 Till hjälp har han sin vän ekorren Kevin Montenegro. Om det inte vore för den där Klubbmästaren så skulle Kaninen, som inte heter Engelbrekt, och Kevin ha det ganska fridfullt. Men Klubbmästaren håller på att träna till klubbmästerskapet. Hur skall det gå när bollarna verkar försvinna vid 18:e hålet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *