Pressrelease Kronoberg

Pressrelease – 2017-09-22 Lokala författare i Fantastikgränd – en spännande mötesplats på Bokmässan

För andra året i rad bjuder Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg in till Fantastikgränd där författare, illustratörer och förlag inom genrerna fantasy, science fiction och skräck samlats.
Bland utställarna i Bokmässans Fantastikgränd hittar du de Växjöbaserade fantasyförfattarna Sofi Poulsen, Aengeln Englund och Anna Vintersvärd.

Sofi Poulsen startade tidigare i år Marchetti förlag för att ge ut de folksagoinspirerade antologierna Grimm och Grimm Darker. De skapade så stort intresse att upplagan nästan sålde slut redan innan den släppts. Böckerna har releaser 29 september på Bokmässan men släpptes till försäljning 1 september. En bokrecension hittar du här. Sofi Poulsen är känd för att ha skrivit den uppskattade barnboksserien Sagan om prinsen & prinsessan och i somras kom en helt ny saga, Mamman och den lilla draken.

Aengeln Englund och Anna Vintersvärd driver tillsammans med Jakkin Wiss fantastikförlaget Andra Världar. Som ett led i att erbjuda förlagets berättelser i det format som passar respektive läsare bäst släpps första delen i trilogin Alvhilda – Uppvaknandet av Pernilla Lindgren som e-bok lagom till Bokmässan.

Du kan även möta Anna Vintersvärd och flera av de andra författarna från Fantastikgränd i inspirerande paneldiskussioner på Göteborgs stadsbiblioteks Trappscen lördagen den 30 september klockan 10.30-11.00 respektive 11.00-11.30. Först ut är Politiken i fantastiken där det bland annat diskuteras vilka frågor som den svenska fantastiken tar upp och vilka normer den ifrågasätter. Därefter följer Ungdomsfantastik om vad som lockar så många vuxna att älska ungdomsböcker.

Deltagare i Politiken i fantastiken Anna Vintersvärd hämtar sin inspiration i sagor och myter. Hennes berättelser ger gärna utrymme för att ifrågasätta samhällsnormer och människors fördomar.

Anna Jakobsson Lund skriver spekulativ science fiction och fantasy som kommenterar vårt nutida samhälle inom ramen för spännande äventyr. Under Bokmässan är hon aktuell med släppet av fantasyromanen Equilibrium.

Marcus Olausson skildrar gärna den lilla människans kamp och förutom att medverka i Fantastisk podds västkustgrupp är han även initiativtagare till välgörenhetsprojektet Fantastikhjälpen.

Pernilla Lindgren är skrivpedagog och författare bosatt i Örebro. Pernillas tangenter rör sig främst inom skräck och mystik.

Deltagare i Ungdomsfantastik Eva Holmquist utkom tidigare i år med sin åttonde bok Blodskifte som är en urban fantasy förlagd i Jönköping. Till bokmässan är hon nyaktuell med Gallus brinner.

Gabriella P. Kjeilen har skrivit serien Mellody Looh som bland annat bjuder på nytolkningar av vampyrer och formskiftare. Nu aktuell med den fristående urban fantasyromanen Magin vaknar som utspelar sig i ett framtida Göteborg.

Lisa Rodebrand driver Fantasiförlaget som ger ut äventyrsböcker inom fantasy, science fiction och skräck. Hon har även skrivit två egna böcker: Revolt och En droppe i Rymden.

Annah Nozlin är författare till serierna Ekens dotter och Miras saga, som utspelar sig i klassiska sagovärldar. Just nu skriver hon på sista delen i trilogin Miras saga.

Kontaktuppgifter:
Sofi Poulsen sofi@sofipoulsen.se 0737-471027 sofipoulsen.se sofipoulsen.se/pressrum
Aengeln Englund aengeln@andravarldar.se 073-056 3600 andravarldar.se
Anna Vintersvärd anna@andravarldar.se 073-526 30 31 andravarldar.se andravarldar.se/pressbilder/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *