Sagostund

Har det varit någon sommar i år? Här i Växjö där jag bor tycker jag inte att det har varit någon sommar. Visste, det har varit nån vecka här och nån vecka där med sol och värme, men ingen längre sammanhängande period. Så det är lite tråkigt att se ljuset försvinna allt tidigare om kvällarna. Men det finns fördelar även med att det blir höst.

Man kan äta äppelpaj och blåbärspaj. Efter att ha hittat ett nytt recept på just blåbärspaj har jag käkat det i en vecka och har nu två stora pajer i frysen. Mums!

Man slipper den där kroppshetsen som infinner sig direkt efter julen och som sedan fyller årets alla dagar fram tills sommaren är slut.

Det är mer socialt accepterat att snuggla upp i soffan med en varm dryck, en mysig filt och en bok/film/tv-serie. Vad läser du? Ser du på någon tv-serie?

 

 

 

 

 

 

 

 

Game of thrones som jag följer har säsongsavslutning i natt och de återstående tre avsnitten kommer dröja till 2019. Tv-serien Grimm som jag följt är nu slut. Men jag har inte lyckats se sista säsongen än och är lite spänd på hur det ska sluta. Just nu tittar jag på the Magicians. Om du inte sett den så gör det. Men läs för all del inte böckerna. Böckerna är urtråkiga och jag fick tvinga mig att läsa dem för det kunde ju bli bättre. Men nä, det hände inte. Som väl är är det mer liv och spänning i tv-serien. Jag tror inte jag varit med om att tv-serien är bättre än någon bokserie. Game of thrones följer inte heller böckerna, men både böckerna och tv-serien är ruggigt bra. Väntar med spänning på Winds of winter (nästa bok i serien) som skulle komma mars 2013. Vad hände?

 

 

 

 

 

 

 

 

Man pratar om hur nyttigt det är med högläsning för barn. Även de barn som kan läsa själva. När var det någon som läste högt för dig senast? Lyssnar du på ljudböcker? Vad skulle du tycka om att äta lunch samtidigt som någon läser en novell för dig?

Nu i höst kommer jag ha premiär för Sagostunder för vuxna då jag läser noveller ur succéantologierna Grimm och Grimm Darker. Tänk dig följande:

I de djupaste skogarna i Småland är det en mörk och kall novemberdag. Fast det är mitt på dagen och lunchtid börjar det snart skymma. Röken som kommer från dina varma andetag påminner om att du är hungrig och vill ha något varmt i magen. Snön knarrar under fötterna där du trampar fram i fotspåren som leder dig framåt. En ljuvlig doft sprider sig och lockar dig. Nu ska det bli gott med mat. När du trycker ner handtaget på dörren som leder din in i värmen känner du den där aptitretande doften spridas omkring dig. Du hör ett muntert sorl lite längre in från rummet och bestämmer dig för att stiga på. Dagens lunch och en sagostund för vuxna som älskar bröderna Grimms klassiska sagor står på menyn. Du har hört sagorna många gånger förr och har dina favoriter. Men du har inte hört dem så som Sofi Poulsen kommer att läsa dem. Förväntansfullt slår du dig ner med din varma tallrik rykandes framför dig på bordet. Ska det bli otäckt spännande, rysligt ruskigt eller något helt oväntat..

Hoppas att vi ses i höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *