Familjetid = Kvalitetstid

Nyligen läste jag en text om hur vi är här i Sverige till skillnad från i andra länder. Att här är familjen viktigast. Är man på jobb och något händer ens familjemedlemmar är det okej att bara släppa allt och dra. Allt annat skulle kanske till och med uppfattas som konstigt.

En annan text jag läste idag handlade om hur man ska sluta stirra sig blind på de mål man satt upp, jobbmässigt, så att man inte missar viktig kvalitetstid med familjen. För vad spelar det för roll om man jobbar häcken av sig för att ha råd med en dyr semester vid någon fin strand, om man missar de där viktiga stunderna med familjen här och nu.

Ständigt läser jag om hur viktigt det är att vi spenderar kvalitetstid med våra barn. Att man lägger ifrån sig mobilen eller surfplattan och faktiskt umgås. Här blir det att vi är ute på en lekplats, eller i skogen. Eller så läser vi högt ur en bok (eller flera om lillan får bestämma). Ofta bakar vi tillsammans. Eller lagar mat. Varje dag fixar jag lillans hår. Hon får välja frisyr och har vi tid får hon välja ur lådan vilka gummiband och hårspännen som hon ska ha. Jag hoppas att jag någon gång kan lära mig att göra de där snygga, mer avancerade uppsättningarna. Jag kan ju inte ens göra inbakade flätor.

I förra veckan var jag på frukostföreläsningar och en av dem fastnade mer än de andra. Jag bestämde mig där och då för att skärpa till mig. Att göra en livsstilsförändring. För lillans skull, så väl som för min. Vi ska börja ha mer kvalitetstid tillsammans även på vardagarna och då ska vi börja med en ny sport. Tiden kommer vi att ta från tv-tittandet. Att sitta still var och en för sig och titta som en zombie på en burk har aldrig känts bra för mig. Därför ska vi byta tittandet mot agerande.

Vi ska helt enkelt börja spela tv-spel tillsammans. Efter lite tips från en van gamer så tänker jag att vi börjar med den konsol jag känner mig mest bekväm med, Wii. Gamern föreslog annars att vi skulle börja spela  “enkla plattformspel i 2D, då är det typ höger, vänster och hoppa, det klarar dom rätt snabbt”.. Fast.. nu är det ju så att jag själv inte klarar de spelen. De som spelat med mig kan intyga det. I stället kommer vi börja med Rayman och alla de andra spelen till Wii som jag tycker är kul.

Sedan har jag planer på att bygga en dansplatta eftersom både lillan och jag älskar att dansa. Funderar lite på om det finns spel med både låtar ur filmen Frost och klassiska hårdrockslåtar.. Jag och lillan har lite olika musiksmaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *