Science gym och VR

Söndag kväll. Veckan har rusat fram, som vanligt. Det har varit en lite annorlunda vecka då jag spenderat mycket av min tid på Science Gym. Som medlem i föreningen Funkibator har jag varit ansvarig vid lite olika stationer. Det var roligt att få prova saker jag inte gjort tidigare. Som att köra rullstol. Det är en viss teknik för att kunna köra snabbt och svänga smidigt. Att få provcykla jDome var spännande. Man knappar in en gatuadress och har google varit där så befinner man sig snart på gatan och cyklar. Det fanns även tillfällen då jag kunde prova på både Fancy skiing och Fruitninja som är två olika VR spel. Det första är i Oculus och det andra är HTC Vive. Vilket som är bäst är nog upp till var och en att avgöra. Själv föredrar jag HTC Vive. Så igår gjorde jag misstaget att testa dansmattan. Det är direkt beroendeframkallande. Någon berättade för mig att det är ganska lätt att bygga sin egen matta. Efter att ha googlat hittade jag en instruktion, läste igenom och insåg att det där kan jag ju göra själv så gissa vad jag ska göra i sommar.

Torsdag morgon började med frukost med Expansiva Växjö. Förutom frukost bjöds på olika föreläsningar med det gemensamma var VR/AR. Magnus Stenbenke var en av föreläsarna och som på ett väldigt bra sätt fick mig att känna att jag gör lite rätt ändå. Bättre med kvalitetstid tillsammans framför en skärm, och då spela tillsammans, än att ha tv:n på som barnvakt. Science Gym visade på så många olika saker man kan göra tillsammans vad det gäller teknik och spel.

18300847_10156065793889307_6658025642204552901_n
May the Fourth be with you

Nu när regn och ruggväder kommer tillbaka myser jag lite. För yes, jag kan få vara inne, mysa i soffan med en bok som jag och lillan läser tillsammans. Vi kan spela spel tillsammans. Samtidigt undrar jag när vårvärmen ska komma så man kan vara ute och spela Pokemon Go.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *