Inspirationskällor

Många har frågat mig var jag hämtar inspirationen ifrån. Bokserien Sagan om Prinsen & Prinsessan hämtar jag inspiration från verkliga händelser från mitt liv. Jag har alltid älskat fantasy och sagor så när jag skulle skriva ner berättelserna blev det i fantasyformat. Kvar av den verkliga historien är ett sandkorn. För att det ska bli en bra berättelse behöver den kryddas lite med både drakar, häxor, trollkarlar och annat oknytt. Det Lila Slottet finns på riktigt, och om google maps har varit där, kan du hitta det. Vilka som är verklighetens Nikolai och Julia får du försöka att lista ut. Brynolf, Erene och Bäverpojken finns också på riktigt. Marsvinen Otto & Rulle heter egentligen någonting annat, men hälsar att de är nöjda med hur jag beskriver dem i böckerna.

Mamman och den lilla draken beskriver en helt vanlig morgon hemma hos mig. Boken kom till av att en väninna kommenterade en bild på mig och min dotter på Facebook med de numera berömda orden “Vilken fin bild på dig och den lilla draken.” Två timmar senare var manuset klart och hon var den första som fick läsa. Hon verkade rätt förvånad över att hennes kommentar hade resulterat i en hel bok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *