Hur man hittar sitt slut

Lördag igen. Jag är inne i någon konstig tid..suppfattning? Heter det kanske?

Veckorna rusar på så obevekligt fort. Ändå verkar varje dag vara hur lång tid som helst. Välkommen till pollensäsongen. Eller vad är det annars som gör att jag är så trött?

Efter två dagar med Skapande Skola på Hovshagaskolan och dessa underbara elever i årskurs två och tre minns jag med värme hur mycket jag brann för att läsa och skriva.

Hur jag kunde läsa fyra böcker samtidigt medan jag i huvudet drömde mig bort. Men jag drömde aldrig om att bli författare. Fast mina uppsatser alltid blev upplästa och fastän mina fantastiska lärare alltid har trott på mig så gjorde inte jag det.

Författare är en märkvärdig skara människor. Jag, som bara är jag, inte tillhör jag dem.

Om du är bra på något så tycker du säkert också att det är roligt, och tvärtom. Det är det som du ska bli när du blir stor. Det är det som driver dig, och det är det som du ska driva. Tro på dig själv, för det är bara du som sätter dina gränser för hur långt du ska gå, vad du ska uppnå och vad du ska bli.

Det är en hisnande känsla att tänka tanken att nu ska jag skriva en bok. Så tänk inte det. Tänk på hur kul du kommer att ha medan du når alla de där små delmålen mellan första ordet till sista ordet.

Eleverna på Hovshagaskolan, särskilt de som inte är överförtjusta i att skriva berättelser, kände säkert att de skulle bestiga Mount Everest när jag berättade att de skulle få tjugo minuter att skriva en berättelse i slutet på vår dag tillsammans.

Men, något hände. Efter att ha lekt tillsammans med eleverna och bilder från mina böcker så fick alla elever varsitt papper och började att skriva. Efter tjugo minuter var det inte många som var klara. Helt magiskt! Så fantastiskt roligt.

Jag hoppas att jag får ynnesten att komma tillbaka och läsa alla era berättelser.

Du som var elev i de klasser jag besökte, du gav mig något väldigt värdefullt. Du lärde mig att barnböcker inte behöver ha lyckliga slut. Du lärde mig också att det är okej med ett oslut. Att boken slutar med “fortsättning följer..”. Tack! ❤

Någon klass frågade mig om jag skriver annat. Och det har jag gjort. Jag kämpar med en kriminalthriller som tack vare er nog kommer 2018. Ni hjälpte mig att hitta ett slut på boken. Jag hade funderat mellan två olika alternativ, sen kom fantastiska ni, underbara ni och visade mig ett tredje val. Så nu är boken klar och jag har börjat att redigera den.

Jag är också tacksam för att jag fick läsa min kommande bok Sagan om prinsen & prinsessan och den fasansfulla Erene för er allihop. ❤

Ha en fortsatt fin lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *