Bokrecension: Var är Snorpan? av Cornelia Ståhlgren

Lillan fick boken Var är Snorpan? som handlar om hur det kan vara när man får ett småsyskon som tar för mycket uppmärksamhet och man känner sig utanför. En väldigt bra bok med hög igenkänningsfaktor och som på ett bra sätt beskriver barnets känslor.

14996524_1815191188750360_1523876090_n

Det är jul, pappa och lillasyster skrattar hemlighetsfullt och far iväg utan Snorpan. Mamma har bara tid för lillebror. Kvar är Snorpan som känner sig ensam och har inget att göra. Men sedan händer någonting. Rim-älvan knackar på Snorpans fönster. Tillsammans kryper de in i garderoben för att rimma på julklapparna. När pappan och lillasystern kommer hem har Snorpan varit försvunnen en god stund och alla blir väldigt oroliga och börjar leta. Men de kan inte hitta Snorpan. Till sist ringer de till polisen som får komma och hjälpa till och leta.

Som förälder får man sig en viktig tankeställare om hur man är som förälder. Får alla barnen uppmärksamhet och egentid med föräldrarna? En viktig bok som jag tror många, både barn och vuxna, kan känna igen sig i. Text och bilder samspelar fint och gör att man lever sig in i berättelsen.

Jag läste boken för min fyraåring som blev väldigt förtjust i Rim-älvan och de roliga rimmen i boken.

 

20161106_190900

 

Spoilervarning!

Som väl är kommer Snorpan till rätta och det känns skönt i mammahjärtat.

Författare och illustratör: Cornelia Ståhlgren
Förlag: Catoblepas förlag (2016)
ISBN: 9789188183057

För varje såld bok skänker förlaget tio kronor till minnesfonden “Cornelia – föreningen för fantasins kraft”. Läs mer om projektet på hemsidan snorpanochrim-alvan.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *