Sofi + Andra Världar = Alice Bah Kuhnke

Det har varit ännu en spännande vecka där jag hunnit krama om Kulturministern, skaffa mig ett samarbete med Andra Världars Förlag och ännu fler nya återförsäljare. Samtidigt pågår förberedelserna för Andra Världar, fantasybokmässan i Mora på lördag.

På lördag, 15 oktober är det Andra Världar, en fantasybokmässa i Mora. Det är något jag ser väldigt mycket fram emot. Jag har aldrig varit i Mora förut så bara det är en upplevelse i sig. Eftersom vi stannar till söndag så hoppas jag kunna få möjligheten att titta lite på Mora. Vad gör man när man är i Mora?

Andra Världar är en fantasymässa som arrangeras för sista gången (sägs det) av bokförlaget Andra Världar. Efter att ha samarbetat en längre tid lite så där i smyg kom vi fram till att vi kan göra ett mer ordentligt samarbete. Det kommer bli väldigt spännande.

Eftersom min debutbok, Sagan om prinsen & prinsessan och lite om draken också, snart fyller ett år har jag funderat lite på hur jag kan fira det. Jag hör ju ständigt hur man ska fira sina framgångar och jag försöker verkligen.

imag5803

Apropå slott.. i tisdags var jag och några till hos min vän Daniel och lekte. Jag är väldigt dåligt insatt i vad VR är så det lilla jag kan är det Daniel lärde mig. Men det jag kan säga med all säkerhet är att det är väldigt roligt. Efter en mumsig fika då Daniel berättade om VR och historien bakom fick vi äntligen prova på att spela. Jag har ingen aning om vad spelet heter, men man stod på en palissad och sköt med pilbåge ner fienden som ville tränga sig in i slottet. Jag som har väldigt roligt när jag och Aengeln spelar tvspel har nu hittat något som klättrar upp några lvl på rolighetsnivån.

Förra veckans slit har gett mig ytterligare några nya återförsäljare:

Avesta Bok- och pappershandel 

Akademibokhandeln Ringen Göthes bokhandel, Stockholm 

Skeppsakademin, Kristinehamn (boksignering 4 december)

Gestbloms bokhandel, Enköping 

Värmdö bokhandel 

Erik Hultgrens bokhandel, Västervik 

Helins Bokhandel, Bollnäs

Här kan du se var du hittar mig:
Andra Världar Mora 15 oktober
Funka för livet Kristianstad 19-20 oktober 
Virestad Höstmarknad på Langes 30 oktober
Internationella barnboksveckan 14-20 november
Kronobergs bokmässa, bokbord och jag berättar om min resa Från skuldsatt till fantasyförfattare – så lyckades jag 19 november
Smålands Museums julmarknad Växjö 26-27 november
Växjö sjukhus julmarknad 27 november 
Sagostund Moheda Bibliotek 27 november
IOGT NTO Vattentorget Växjö julmarknad 3 december
Boksignering Skeppsakademin Kristinehamn 4 december
I förra veckan fick jag ett mail om att Kulturministern Alica Bah Kuhnke skulle komma till min arbetsplats, Det fria ordets hus den 7 oktober. Det är ju ett tillfälle som aldrig kommer igen så jag kände direkt att det måste jag tillvara ta. Klart att Alice barn vill ha signerade ex av mina böcker. Jag frågade även Andra Världar om de ville vara med och ge Alice ett bokpaket och det ville de. Även illustratören Johan Ragnarsson ville bidra och skänkte några monsterkort och några askar med färgkritor att färglägga dem med.
imag5831
Jag är med i en förening, Funkibator, som sysslar med väldigt mycket för personer med funktionsnedsättning. De håller b la på med att ge ut 10 böcker på temat att vara annorlunda. Därför frågade jag dem om de ville vara med på en present till Kulturministern. De ville gärna vara med i brevform. Ett brev som jag fick läsa och som berörde mig och gjorde mig uppmärksam på hur deras vardag ser ut. Jag lovade att göra mitt bästa för att kulturministern skulle läsa det.
imag5856
Dagen för kulturministerns besök kom. Vilken människa hon är, Alice Bah Kuhnke! Vid första anblicken formligen strålade det ut energi och glädje ur henne. Hon såg och hälsade på alla. Karin och Alexandra presenterade Det fria ordets hus och verksamheten i det. Efter presentationen blev det ett samtal med de turkiska författare som fått amnesti i huset. Ett mycket intressant samtal. När jag fick tillfälle att lämna över det stora bokpaketet och vykorten till Alice så blev hon väldigt glad och jag fick en varm kram. Jag berättade för henne om hur Funkibators brev berört mig och hon lovade mig att läsa det. Det tog mig lång tid att smälta mina intryck av mitt möte med kulturministern Alice Bah Kuhnke och jag är väldigt tacksam över att ha fått förmånen att träffa henne.
imag5861

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *