Skapande skola, föreläsningar, radiointervju, bokmässa och ett roligt besked

Trots rubriken har det varit en ovanligt slö vecka. Efter Litteraturrundan Fantasy så har jag haft en vecka då jag känt mig väldigt trött. Jag bestämde mig för att ge mig själv en vecka med lite mindre arbetstimmar. Eftersom det inte hjälpte och jag fortfarande är trött har jag bestämt mig för att börja motionera mer än vad jag redan gör.

Tanken var att börja i morse med en joggingrunda. Men när jag och lillan vaknade lite sent på förmiddagen gör jag ett nytt försök imorgon. Bästa tiden för mig att träna är mellan 8-9 på morgonen. Då har jag lillan hos mig så jag vet inte riktigt hur jag ska kunna träna men jag får prova. Alla tips på träning med en fyraåring tas tacksamt emot. Jogga känns spontant som INTE min träningsform. Men just nu så är det den enda träningen jag kan få till som ger mig mer än den träning jag redan får dagligen. Jag vill redan nu be om ursäkt för hur jag springer. Till dig som sett Phoebe (i tv-serien Vänner) springa vet precis vad jag menar. Annars kan du titta här.

Tillbaka till veckan som gått.

I måndags och i onsdags var det äntligen premiär för min Skapande Skola på Ljungfälleskolan. Då var jag hos femmorna och berättade om mitt författande och mina böcker. Sedan gjorde barnen, pedagogerna och jag lite olika kreativa övningar tillsammans, baserade på mina böcker. Efter det blev det Skrivarverkstad och barnen fick själva skriva var sin berättelse utifrån en plan (synopsis) vi tagit fram tillsammans. Det var helt magiskt att se hur barnen fick mer och mer fantasi ju mer vi jobbade ihop. Förmiddagarna rusade iväg och jag hann inte se slutresultaten. Men turligt nog för mig har jag fått löften om att få berättelser mailade till mig. Dessutom ska barnen och pedagogerna göra en utställning om mig. Det känns helt overkligt. Men det ska bli väldigt roligt att få se.

På tisdagen hade jag två föreläsningar. Första berättade jag om min resa från skuldberg till fantasyförfattare. Därefter kom underbara Birgitta och berättade om Nyföretagarcentrum, hur de jobbar där och vilket stöd man kan få från starten och upp till tredje året som företagare. Det var första gången jag och Birgitta jobbade ihop så det var extra roligt. Efter Birgittas dragning fick jag berätta om sociala medier. Efter en nära nog avslutad Digitalakademi behöver jag uppdatera den dragningen.

Om du vid det här laget undrar hur jag egentligen gör när jag planerar mina veckor så förstår jag dig. Hemligheten är att jag inte planerar särskilt mycket alls. Är dagen och tidpunkten ledig tackar jag ja så långt det är möjligt. Fast nu tror jag att jag har lärt mig att jag ska checka av hela veckan före jag tackar ja till något.

Direkt efter Skapande skola på onsdagen fick jag ta Kvastexpressen till P4 Kronoberg för att bli intervjuad i direktsändning av Jocke Wallgren. Vill du lyssna så följer här en 45 min lång intervju.

Några timmar senare packades mina böcker ner för att åka med Andra Världar till bokmässan i Göteborg. Onsdagkvällen och torsdagkvällen tröståt jag och följde noga alla uppdateringar på sociala medier. En historia som fick mig att le länge var en liten tjej som vägrade släppa Den vilda frukosten. Hon skulle bara ha den och till sist fick mamman ge med sig. Att den lilla tjejen redan hade fått väldigt många böcker spelade liksom ingen roll. Så härligt att höra!

En annan grej som hände var idag, sista dagen på bokmässan, då kom UR till Andra Världars monter och tog med sig flera böcker för att ha på ett bord när de skulle samtala om fantasy. I programmet ser man tydligt Den vilda frukosten ligga där och lysa med sitt fantastiska bokomslag. Här kan man se det inslaget som är 30 min.

Det där roliga beskedet kom i onsdags på mail. Fast egentligen är det två roliga besked, och två mail. Men med samma avsändare. I det första meddelade Växjö Stadsbibliotek att jag och 89 andra författare kommer att medverka under Kronobergs bokmässa den 19 november. I det andra mailet meddelades vilka programpunkter som skulle vara aktuella. Från skuldberg till fantasyförfattare – så lyckades jag! är en av dem. Så du som missat mig berätta om min resa, nu har du åter chansen.

Här nedan kommer lite bilder från veckan.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *