Spelnörderi

Hur är ditt förhållande till spel? Vad spelar du? Idag spelar de flesta av oss spel, men jag spelar nära nog inga alls. Ändå tycker jag det är väldigt roligt. Före jag blev Pinsam Morsa spelade jag och tonåringen ofta Wii ihop. Jag saknar de stunderna. Det jag spelar idag är vad min 3,5-åring vill spela med mig. 

Den där perioden när jag mådde som sämst satt jag och en spelnörd och spelade Counterstrike så mycket vi bara kunde. Det blev min bubbla jag gick in i. När vi satt där och spelade mådde jag väldigt bra. Jag försökte lära mig att spela Oddworld som är väldigt roligt att titta på när någon annan spelar.. inte så mycket när jag ska försöka.

Av en slump hamnade jag nyligen i en bil med spelnördar och kom att frossa i minnen från min intensiva men korta period som rollspelsnörd. Favoritspelet var Dungeons & Dragons. Förvånad? Tänkte väl det. Jag var ensam tjej och spelade med fyra grabbar. Det var en väldigt rolig period i mitt liv så det är med glädje jag ser att Dungeons & Dragons fortfarande spelas.

Jullovet 1987 upptäckte jag Drakborgen. Jag tror det var det enda vi gjorde det jullovet. Drakborgen är ett sådant spel som antingen kan ta slut på fem minuter, eller fem timmar. Längst in i en garderob ligger fortfarande mitt spel kvar.

På LinCon i våras träffade jag en spelnörd som var helt eld och lågor över spelet Battle of Wizards Han berättade passionerat om spelet och jag fick titta på spelkorten och det verkade spännande. Jag som aldrig hört talas om Furicorns tidigare tyckte det var intressant.

Nu är det snart NärCon och jag hoppas på att få träffa massor med spelnördar så jag kan få dyka djupare ner i alla de spel som finns. Sedan i september kommer Växjös spelbutik Legend att visa fantasyspel på Litteraturrundan. Jag ser verkligen fram emot att få se brädspelet Game of Thrones spelas. Tråkigt nog kommer jag nog inte kunna provspela det själv.

Ett spel som det skrivs väldigt mycket om nu är Pokemon Go. Har du provat det? Berätta gärna. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det då jag inte haft möjlighet att prova. Det är farligt att be mig samla saker för det tar lätt över.

Räkna med monster är ett annat nytt spel som ännu inte blivit lika stort som Pokemon Go. Spelet innehåller drakar (bara det är tillräckligt), häxor och monster. Snart är det helg och jag tänkte lura hem väninnan och hennes ungar så vi kan spela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *