Fyra små magiska ord

Det är så olika hur långt tillbaka man kan minnas saker. Vad är ditt första minne? Hur gammal var du då och vad minns du? 

Ett av mina tidigaste minnen är ifrån när jag var omkring ett årsåldern. Jag och min jämngamla kusin Andreas satt i hans spjälsäng hemma hos mina kusiner. Jag kunde sitta men det var lite svårt att ställa sig upp. Ovanpå spjälsängen låg en smal låda som sett ur vårt grodperspektiv såg väldigt spännande ut. De vuxna brukade plocka i lådan så vi visste att där fanns spännande saker där i. Jag minns inte helt tydligt hur vi kommunicerade, jag och Andreas men vi hade en plan på att utforska den där lådan. Madrassen i spjälsängen var mjuk och det var svårt att ställa sig upp så jag minns att jag tog hjälp av att hålla i mig i sängens spjälor. Jag minns inte vem som ställde sig upp först, men det blev ett väldans liv på de vuxna. Skrik hördes och sedan kom någon inrusandes och lyfte bort lådan till vår stora besvikelse. Kanske skrek vi också. Trösten blev att bli satt i morbror Bernts famn tillsammans med Andreas. Bernt berättade med en lugn och trygg röst att det inte var så bra att försöka ta den där lådan. Tänk vad vi kunnat slå oss. Jag minns inte exakta orden, men jag minns värmen i rösten och hur lugn han var.

Genom hela min barndom har Bernt funnits där och jag har många fina minnen. Om jag lägger ihop alla dem så blir budskapet tydligt. Jag tror på dig! 

Det är ett kraftigt budskap som kan förändra världen. När man har en dålig dag och tvivlar på sig själv så är det skönt att kunna gå till dem som man är trygg med, som “alltid” funnits där och höra att man duger, att de fortfarande tror på en. Det är där man kan hämta sin styrka.

Sedan finns det de som alltid finns där för alla andra men som har svårt att säga när de har en dålig dag och behöver en kram, vare sig den är verbal eller fysisk. Där för är det bra att alltid bara med sig de fyra magiska orden jag tror på dig. Magkänslan har sällan fel så när du känner på dig att någon i din närhet behöver lite uppmuntran lägg en arm på deras axel, luta dig fram och se hen i ögonen och säg jag tror på dig! I det ögonblicket kommer du att kunna förändra världen. Tycker du att det känns svårt att göra det här? Att du känner dig fånig? Tänk på de gångerna någon har sagt att de tror på dig. Hur bra det fick dig att må.

Nu sprider vi lite glädje! ❤

För dig som blivit nyfiken på hur min morbror Bernt ser ut så kommer här en nytagen bild på honom. Bernt är som jag väldigt förtjust i drakar. 

2016-06-05 15.02.34

 

2 thoughts on “Fyra små magiska ord

  1. Tack för de fina orden kära Sofi!
    Synd att det är så långt mellan oss för jag vill väldigt gärna träffa dig och jag tror verkligen på dig som sagoboksförfattarinna!

    Lycka till med alla dina böcker!

    1. Ja, det är tråkigt att det så långt avstånd för jag vill väldigt gärna träffa dig också. ❤ Tack för att du tror på mig fortfarande. Kramar/Sofi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *