När prins Nikolai träffar den fasansfulla Erene

Idag är det ruggväder ute. Då passar det bra att kura ihop sig i soffan med en varm dryck och bara mysa. Kanske vill man läsa en bok eller varför inte ett smakprov ur min kommande bok Sagan om prinsen & prinsessan och den fasansfulla Erene.

Prinsessan Julia har blivit sjuk och prins Nikolai tvingas ut på en resa för att hämta magiska ingredienser till en trolldrýck som ska kunna göra Julia frisk. 

“Kvastexpressen landade och prins Nikolai hoppade av och bad häxan att vänta på honom. Med bestämda steg gick Nikolai mot sjön. När spetsen på hans kungliga skor nuddade vattnet vaknade sjön till liv. Vattnet började väsa och småbubbla. Bubblorna blev större och större samtidigt som väsandet blev allt högre. Plötsligt uppenbarade sig ett sjöodjur bland bubblorna. Det var den fasansfulla Erene. Bredvid henne stod en mindre, pälsklädd figur, Bäverpojken.

-Vad vill du? röt Erene till prins Nikolai som förskräckt hoppade till.

Erene och Bäverpojken stirrade föraktfullt på prins Nikolai som blev blek och darrade. Nikolai tog mod till sig och svarade

– Jag har kommit för att byta till mig några hårstrån från Bäverpojkens päls.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *