The Magicians

Hur var din midsommar? Jag hoppas att den var precis så magisk som du föreställde dig att den skulle bli. Min midsommar blev väldigt stillsam då jag jobbat alldeles för hårt under veckan och kroppen sa ifrån. Det enda magiska med min midsommar var att drömprinsen var här i några timmar på söndagen. Men före dess hade jag två kvällar med den för mig nya HBO-serien The Magicians. Har du sett den? Om inte kan jag starkt rekommendera den. Det var ett tag sedan jag hörde talas om den och nu när jag var tvungen att vila och hade ro i kroppen till att göra det kunde jag dyka in i den underbara värld av Lev Grossmans bästsäljande bokserie “The Magicians”.

Man får följa Quentin Coldwater, en mycket intelligent men socialt tillbakadragen man i 20-årsåldern som i hemlighet är besatt av en serie fantasy-romaner som han läste som barn om det magiska landet Fillory. Bortsett från det är Quentins liv ganska enformigt, tills han antas till en väldigt hemlig, exklusiv magiskola i delstaten New York, där han får en grundlig och omfattande utbildning i modern trollerikonst. Men magin ger honom inte den lycka, de äventyr och den mening med livet som han väntade sig förrän han och hans vänner upptäcker att Fillory finns på riktigt.

Serien är rätt mörk men innehåller även en del humor och intressanta twister. Ett särskilt avsnitt var väldigt jobbigt att se. Utan att avslöja för mycket om handlingen så var det ett avsnitt som visade hur det är när man är ett nyförälskat par som precis träffats. Det träffade mig väldigt hårt och visade mig tydligt vad jag har men ändå inte har. Vad jag längtar efter. Samtidigt så fanns det gott om helt underbara repliker. Jag längtar redan efter säsong 2 och kommer roa mig med att läsa böckerna under tiden.

Följer du någon serie? Vilken/Vilka?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *