Glad Midsommar!

Jag älskar midsommar, men tyvärr är den kärleken inte besvarad. När jag funderar på varför jag tycker så mycket om midsommar är det nog för det varma fina vädret. De åren det inte regnar och är ruggväder. De traditionella jordgubbarna är ju alltid lika gott. I år hann jag glädja mig i ungefär en kvart över att kunna fira midsommar med bästisen och dennes familj. Sedan kom verkligheten ikapp så det blir att sitta hemma i år. Jag överansträngde mig igår och får lida lite för det idag så att ta sig ut på landet imorgon är nog ingen god idé. Ser fram emot tisdag istället då vi kan ta en lekdag med alla barnen.

Hur ska du fira midsommar? Har du något bra midsommarminne?

Min bästa midsommar var 2012. Jag var halvvägs in i graviditeten och kände mig som en elefant. Men det som gjorde den midsommaren till den bästa var att jag fick spendera den hemma hos min storebror och lillebrossan kom dit. Där var visserligen hur mycket folk som helst i övrigt. Men det är så sällan jag har mer än ett syskon att umgås med att det är lyxigt att få spendera tid med två på en gång.

Idag när jag skulle handla lite mat till imorgon satt det som vanligt en tiggare utanför affären. Jag brukar le och hälsa. Ett leende kostar inget och att bli sedd och bekräftad ger väldigt mycket. Kvinnan jag brukar stödja har varit borta sedan i våras. Hon berättade att hon skulle byta plats till förmån för en annan kvinna. Jag förstod tyvärr inte varför och vet inte när hon kommer tillbaka. Jag saknar henne och tänker ofta på hur hon har det och var hon är. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Jag är rik för jag har mycket i mitt liv som jag är tacksam över. Min hälsa, mina barn, mitt jobb, min awesome pojkvän, mina underbara vänner, att jag har tak över huvudet och allt som följer med detta. Det är en enorm förmån att vara född i Sverige. Men mest av allt är jag tacksam för att det inte är jag som sitter där varje dag och tigger. Att det inte är jag som lämnat mina barn för att vara borta i flera månader flera hundra mil bort. För det hade kunnat vara jag. Att falla ner är inte ett dugg svårt. Det krävs egentligen bara några motgångar så kan man hamna där. Jag har inte mycket men det jag har delar jag gärna. Så jag är väl en sådan där korkad människa som bryr mig om de som inte har det så bra som mig. Jag kan många gånger ligga vaken och fundera på vad jag kan göra för att hjälpa mer. Fick jag bli diktator skulle jag börja med att ta bort alla landgränser. Vi är alla människor. Vi spelar i samma lag för det finns bara en jord. Varför kan vi inte hjälpas åt? Min farfar brukade alltid säga att Alla barn är allas barn. 

13509144_10154941442809307_8953802693206815416_n

Hur du än firar din midsommar hoppas jag att den blir magisk, precis som du vill ha den. Om du inte firar midsommar önskar jag dig en trevlig helg. ❤

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *