En spännande workshop om kulturell verksamhet

Det har i säkert tjugo års tid pratats om att göra någon kulturell samlingspunkt för olika verksamheter på Ringsberg/Kristinebergsområdet. Nu äntligen har kommunen verkat vilja göra verklighet av det hela. För en tid sedan fick jag en inbjudan till att delta i en workshop med andra kulturarbetare från orten. Vi skulle komma med förslag på hur man skulle kunna göra området attraktivt både för oss som jobbar kulturellt och för allmänheten.

Med glatt humör, ett öppet sinne och spänd förväntan parkerade jag min cykel utanför Det Fria Ordets Hus eller mitt kontor. På trappen stod en av arrangörerna, Fredrik Sandblad. Inne med andra deltagare väntade hans partner in crime, Jonna Wehlin. På trappen stod även en klick andra kulturarbetare och jag blev lite starstruck när jag hälsade på gänget. Mitt ibland dem stod Åskar Lilja! Så häftigt! Tänk att jag hamnar i samma sammanhang som honom. En märklig känsla.

Väl inne möttes jag av ett rum där borden innehöll namn på vilka som skulle sitta var och på borden låg fullt med färgglada post it-lappar i olika format och storlekar. Detta såg ut att bli kul! Att jag dessutom kände igen flera i rummet gjorde det hela bara trevligare. Meg Nömgård från Sagomuseet i Ljungby var där. Har du inte haft förmånen att besöka Sagomuseet och höra Meg berätta sägner så tycker jag att du ska passa på att göra det så snart du kan. Det är en verklig upplevelse! Ett tips är att i nästa vecka anordnar Sagomuseet Berättarfestival. Vid bordet mittemot mig satt Kiggs, han är en asgrym filmskapare, bland annat. Har du förmånen att kunna gå på någon av hans workshops eller föreläsningar, ta den! Du kommer att bli så inspirerad. Här hittar du ett av hans absolut mest fantastiska projekt: Spiritus Lepus. En ny bekant, Anders Ekberg var där. Han är full av goda idéer om hur vi författare ska kunna få lättare att synas på hemmaplan.

Jag hamnade vid ett bord med väldigt trevliga människor som alla var fulla av kreativa idéer och jag upplevde att vi alla fick komma till tals och allas idéer blev hörda. Det är en väldigt häftig upplevelse att sitta i samma rum som 30-talet andra kreativa människor och försöka skapa något bra tillsammans. Jag kände att jag blev väldigt inspirerad av många som var där och jag hoppas att snart få träffa dem igen. Det ska också bli spännande att se vad det blir av Kristineberg/Ringsberg. Många goda idéer kom fram under kvällen och jag hoppas att vi kan känna igen oss i det färdiga resultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *