Till dig som läser Sagan om prinsen & prinsessan..

13249510_10209209023523998_1461022629_n
Sagostund hos nöjd liten tjej

För några dagar sedan fick jag ett meddelande från en mamma vars femåriga dotter sa sig älska Sagan om prinsen & prinsessan och den vilda frukosten. Det värmer långt in i själen varje gång någon säger det. För mig är det stort att någon vill köpa mina böcker. Lite overkligt fortfarande att jag har skrivit böcker. Jag menar, jag skrev ju bara lite för mig själv. För att jag behövde få dessa sagor ur mig för att kunna släppa taget och gå vidare. 

Jag drömde aldrig om att bli författare, för jag har aldrig känt mig tillräckligt bra. Men när tvivlen skingrades förra året och jag blundade kunde jag höra min svenskalärares röst som jag hade på gymnasiet.

Birgitta, hon trodde på mig. Varje gång vi hade fått skriva uppsatser läste hon upp det jag skrivit. Att skriva har för mig alltid varit som att andas. Min bakgrund har gett mig mycket att skriva om, det har varit ett sätt att hantera min omgivning och mitt liv. Jag har under större delen av mitt liv levt med panikångest och social fobi. För att enkelt förklara hur min var dag var ska jag återge vad en klok kvinna en gång sa till mig. “Sofi, alla ord som sägs till dig är som bilar på en motorväg. De strömmar förbi. Sedan plötsligt tar du tag i en bil och skruvar isär den till minsta lilla skruv. Du behöver lära dig att stanna bilen, titta in i den och sedan låta den åka vidare.” Det var början på min resa att bli frisk. I år är det tio år sedan jag hade min senaste attack av panikångest. Att jag idag mår bra gör inte att jag inte har något att skriva om. Tvärtom. Jag har många idéer till böcker och håller på med flera stycken parallellt.

Jag har skrivit sexton böcker i den fristående serien Sagan om prinsen & prinsessan. Jag har fått uppslag till många fler böcker av er som läst och älskat de böckerna. Tack för det! Det är roligt att veta att mina böcker inspirerar och engagerar andra. Varje gång jag ser en bok för första gången illustrerad av Per känner jag att det är den bästa boken jag gjort. Jag hoppas att du känner likadant. <3

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *