Så här magisk kan en inspirationskväll vara

Vilket galet dygn jag har varit med om. Nyss hemkommen från min första föreläsning som fantasyförfattare där jag kände mig underbar och älskad av precis alla. Den här kvällen, det var den största i mitt liv. Men större delen av dygnet som gått har handlat om en oro att kanske inte kunna komma. För ungefär tjugofyra timmar sedan fick jag magsmärtorna från Helvetet, bokstavligen. Det var fullt jämförbart med förlossningssmärtor. Dessa smärtor höll i sig i fjorton timmar innan de avtog så pass att jag kunde fungera. Natten spenderade jag med att stirra på klockan och försöka att räkna ut när smärtorna skulle avta. Inga värktabetter hjälpte och jag kunde varken sitta, stå eller ligga. Jag somnade först strax efter fyra på morgonen och vaknade igen strax före kl sju.

Efter att ha ätit lunch lite försiktigt för att inte skapa ett nytt smärtsamt utbrott lovade jag kärleken att ringa till en doktor för att kolla upp magsmärtorna. Jag är inte den som gillar att se läkare i onödan och var övertygad om att det säkert bara var någon överreaktion på gluten eller något. Det visade dock sig att läkaren trodde att det kunde vara gallsten. Svårt att gissa antar jag när jag inte hade några symtom utan snart skulle in och hålla min föreläsning.

Efter att ha lagt på luren med läkaren gick jag och hälsade på arrangörerna och de andra deltagarna. Vi blev instruerade i schemat och hur vi skulle använda mikrofonerna. Först skulle landshövdingen Kristina Alsér hälsa alla välkomna, sedan skulle Peje Johansson  berätta om minglet och presentera inspirationsföreläsningen, d v s mig. Sedan blev det min tur.

Som dyslektiker går det inte att hålla sig till att läsa manus, jag kan aldrig läsa när jag är nervös så det var bara att köra utifrån det jag kom ihåg och sedan improvisera. Det brukar gå bra och det gjorde det nu också. Det var väldigt nervöst. Jag är tacksam för alla vänliga ord före min föreläsning som jag fick av Jens Collskog, Kim Linkruus, Sandra Ruuda, Ea Englund och många fler. Pejes fina presentation av mig och de fina frågor han ställde efteråt gjorde mig väldigt stolt och glad. Tyvärr hann jag aldrig tacka honom för han försvann väldigt snabbt. TACK till alla som kom och lyssnade på mig, ni är fantastiska. TACK till alla arrangörer, det var verkligen magiskt att få vara med om denna kväll! 

Det enda som drog ner stämningen något var att jag inte kunde dela denna underbara kväll med kärleken som hjälpt mig så mycket. 

Här är lite bilder från kvällen. Tack Sandra Ruuda på Nyföretagarcentrum och Ea Englund för att ni ville hjälpa mig med att fotografera.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *