Jag och Per besöker Lillestadskolan

cropped-lillestad1litenny2

 

 

 

 

 

 

Den 10 mars var jag på Lillestadskolan i Växjö och träffade där treorna och deras mentorer Lisbeth och Lars. Jag hade blivit inbjuden av Lisbeth till att berätta om mina böcker och att eleverna skulle ha en frågestund med mig. Det verkade jättekul så jag tackade med glädje ja till att komma.

Både mentorer och elever var supersnälla. Jag fick en del tuffa frågor som krävde lite eftertanke, men jag fick även oväntade frågor som vilken sport jag gillar bäst. Sedan fick jag omöjliga frågor, som hur man gör för att illustrera, rita, böckerna. Jag lovade barnen att prata med Per, min illustratör, om detta.

Efter frågestunden fick jag följa med barnen till matsalen där jag blev bjuden på lunch. Till min stora glädje fick jag sitta jämte Nova och hennes kompisar. Nova är en superhärlig tjej som är dotter till en nära vän.

Varför skriver jag detta först nu, kanske du undrar.. jo, idag var nämligen jag och Per på besök i klassen. Nu fick Per berätta hur det är att jobba som illustratör. Både barnen och jag tittade och lyssnade fascinerat när Per berättade och visade bilder i en powerpoint. Det var väldigt lärorikt att få kika bakom kulisserna och se hur Per har det på sitt jobb. Barnen ställde många frågor, både om hur lager-tekniken fungerar, hur gammal Per är, om han har husdjur och vad hans tjej heter.

Vi passade även på att visa trailern till Pers kommande film Spiritus Lepus där hjärnan bakom hela projektet heter Kristofer Kiggs Carlsson. Barnen verkade gilla den och undrade när den har premiär. Tyvärr får Per återkomma med det svaret för det är inte klart just nu.

Sedan kom finalen som alla väntat på: PER SKULLE RITA LIVE!! Äntligen!! En ville ha en älg, någon ville ha en drake, en annan ville ha en hockeymålvakt, ytterligare någon ville ha en kanin och det sista jag hörde var ett stort skepp. Tyvärr hann inte Per rita orginal till alla 39 barnen utan det fick bli en älg och en drake. Jag tror vi var 39 barn och 4 vuxna som alla önskade att vi vore lika asgrymma på att rita, som Per!

Tack till alla elever och lärare på Lillestadskolan för en väldigt intressant och rolig förmiddag. Tyvärr hann vi inte stanna på lunch denna gången. Hoppas att vi ses snart igen! <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *