Sagostund på Biets förskola

IMAG3211Idag var en spännande dag. Det var första gången jag var på en förskola utanför Växjö och hade sagostund. Både barn och pedagoger var väldigt välkomnande och jag kände mig väldigt speciell hela tiden jag hälsade på. Efter att ha hälsat samlades barnen och pedagoger med mig på en rund och varm matta. 

 

 

 

12795363_958708500873862_4934609239655822858_nOm jag får välja själv är det mysigast att ha sagostund med en bok sittandes tillsammans med barnen. Men det är även den största utmaningen. Jag tror aldrig jag har kunnat läsa en längre text som den är. Det blir alltid tokiga meningar. Jag försökte tänka på både andningen och tempot. Eftersom jag inte filmade mig själv vet jag inte hur det lyckades.

 

 

 

 

 

 

Efter jag berättat Sagan om Prinsen & Prinsessan och lite om draken också pratade jag lite med barnen.

12805655_958708507540528_1816533328270934010_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag brukar få många roliga och intressanta tankar från dessa små samtal. Så även denna gång. Barnen ville gärna höra en saga till. En snäll pedagog hjälpte mig att välja en bra. Det blev en gammal klassiker, Hans och Greta, en av mina absoluta favoriter som barn i den åldern.

Under tiden jag läste kom jag på mig själv med att försöka minnas Meg Nömgårds berättarteknik. Jag försökte härma hennes sätt att jobba med rösten, men jag har så mycket kvar att träna på.

IMAG3219

 

 

 

 

 

Efter sagostunden fick jag en underbar bukett tulpaner av barn och pedagoger. Barnen blev minst lika glada för de klistermärken jag hade med mig. Jag undrar lite om de kunde låta bli att klistra dem tills de kom hem. Barnen gav mig en husesyn och de har en väldigt fin förskola med många spännande krypin.

Varmaste minnet var en fantastisk tjej som vinkade i varje fönster tills jag var utom synhåll. <3 Det gjorde min dag! Kommer den tjejen att vilja bli egen företagare när hon blir stor kan hon gå hur långt som helst, för hon har verkligen fattat det där med att WOWa. Du vet, när man upplever något som bara är WOW!!

Ha en fortsatt fantastisk kväll! <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *