Att döpa en ny karaktär

Hur gör man när man döper en ny karaktär? Vissa namn kommer bara till mig. Andra googlar jag fram. För att inte tappa flow när jag skriver brukar jag spara namnen till sist och ibland kommer jag på något passande efter hur karaktären utvecklar sig.

Julia och Nikolai valde jag då de riktiga personerna bakom karaktärerna fyller år i juli och december. Brynolf fick sitt namn då jag ville ha något som påminde lite om att grilla eller matlagning att göra. Otto och Rulle hade först inga namn alls. Sedan var jag ute på en förskola i Växjö och berättade Sagan om Prinsen & Prinsessan och lite om draken också. Efteråt började jag och barnen prata om vilka husdjur de hade. Några namn som då dök upp var just Otto och Rulle som jag fastnade för direkt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *