Mina skrivarrutiner

Ska jag vara ärlig? Ja, hör jag en inre röst mullra. Konstigt nog är det en mansröst..

Eftersom jag ska vara helt ärlig så kommer här min bekännelse. Jag följer inte vedertagen praxis om att alla författare ska skriva lite varje dag. Eller jo, jag skriver varje dag, men jag skriver inte på böcker varje dag. Inte ens skriver jag särskilt kreativa texter varje dag. Jag är en periodare. Det är svårt för mig att vara kreativ på kommando. Visst, får jag ett uppdrag: Skriv en text om sju troll som lever i en sko och som ska sluta med att trollen brinner upp i solen så är det inte så svårt. Då har jag fått något att fantisera och skriva kring.

När jag ska skriva en bok har jag oftast kommit på en idé till vad den ska handla om. Eller ett namn. Eller en person. Jag får oftast alla bra idéer i duschen. Har jag inte tillfälle att börja skriva exakt när idén kommer, skriver jag upp idén i min telefon. Kan jag börja skriva direkt är det det allra bästa. Då skriver jag ner hela berättelsen. Sedan låter jag berättelsen vara till dagen efter. Då ändrar jag eller bygger på den ytterligare. Jag jobbar rätt snabbt. Om jag lägger ihop alla skrivtimmar så det blir ett enda skrivtillfälle , där jag skriver 8 timmar om dagen så tog det mig ungefär en vecka att skriva Sagan om Prinsen & Prinsessan och lite om draken också. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *