En kaninhistoria

150 kr /st. (inkl. moms)

Tänk dig en kanin. Nej, inte så där. Det där är en hare. En kanin med långa öron. Nu när du tänker på en kanin, tänk dig då att den bor vid 18:e hålet på en golfbana. Galet, jag vet. Vet du vad som skulle göra det ännu mer konstigt? Jo, en kanin som samlar på golfbollar.

Till sin hjälp har han vännen ekorren Kevin Montenegro. Om det inte vore för den där Klubbmästaren så skulle Kaninen, som inte heter Engelbrekt, och Kevin ha det ganska fridfullt. Men Klubbmästaren håller på att träna till klubbmästerskapet. Hur skall det gå när bollarna verkar försvinna vid 18:e hålet?

Bokrecension av JoSblog
Bokrecension av Marias bokhylla
Bokrecension av Jennies boklista
Bokrecension av boktokig
Bokrecension av Västmanländskan
Sagt om En kaninhistoria:

JoS blog: Vi läste den på tre kvällar. Egentligen var det tänkt fyra men 9-åringen tog boken och skulle läsa själv när jag slutade för han hävdade bestämt att det inte gick att vänta en dag till. Fett bra! Var en kommentar när vi läst klart den. Skiitbra! Barnen rekommenderar den verkligen! (och jag instämmer)

mormor berättar: Linnea 8 år fick börja läsa när jag gick på promenad i en timme. När vi kom in igen hade hon läst 55 sidor. Hon fick berätta för oss vad de handlade om. Hon berättade så engagerat att jag blev intresserad av att få veta hur fortsättningen var. Hon och jag läste sedan omväxlande högt ur boken. Så när kvällen kom var vi framme vid slutet. Det var inte min mening att vi skulle sluka boken på en dag men så blev det.

Linnea 8 år: Det var roligt att det var en berättare som ibland berättade om vad som skulle hända i boken. Det var roligt att ekorren var så knäpp. Slutet var väldigt bra.
Oskar 11 år: Det var spännande med golfbollarna som försvann och vattenslangen som sprutade vatten in i kaninhålet. Det var action.
mormor: Golfbanan som miljö tilltalar mig som gammal golfspelare. Boken är en berättelse med handling där fantasi och verklighet blandas. Djurvärlden möter människovärlden. Kapitelindelningen medför att boken passar bra som godnattsaga. Även en vuxen läsare (jag) vill veta hur det går. Barnen tyckte om att se på bilderna som är ett komplement till texten. Särskilt gillar jag det rika språket. Det är variationsrikt och bra med förklaring av prolog och epilog. Läsningen medförde att Oskar frågade om han inte kunde få skjuta golfbollar i trädgården. Jag som vuxen läste boken med intresse och kan läsa den igen för mina barnbarn då jag tycker om att läsa och prata om det vi läser.
Mamma berättar: Han skrattade högt i början av boken och även flera gånger i boken. Humor, underfundig humor som passar både barn och vuxna. Historien var fin och William var väldigt glad åt slutet. En spännande och rolig bok som vi båda uppskattade.

William: Jättebra och rolig!!

 

Klicka här för ett smakprov ur boken. En kaninhistoria är en humoristisk kapitelbok på 128 sidor för barn.

Författaren Thomas Årnfelt är född och bor för närvarande i Linköping. Thomas romandebuterade redan 2015 men hans senaste bok är dock inte för vuxna. Istället är det något relativt ovanligt, i alla fall i Sverige, en humoristisk kapitelbok för barn. Eller som han säger själv: Den är för vuxna och andra som vill skratta med sina (eller andras) barn. Boken, En kaninhistoria, kom till då hans barn ville att han skulle skriva en berättelse till dem och stilen är starkt påverkad av de böcker som familjen läste och skrattade åt på Irland.

Vid sidan om skrivandet har Thomas en karriär som sabelfäktare bakom sig och han spelar golf till husbehov. Dock har han ingen kanin (men väl en ganska lurvig katt). Han är utbildad lärare och dessutom har jobbat som copywriter och som speldesigner.

Illustratören Nicolas Krizan som b la har illustrerat Mamman och den lilla draken och Mumintrollet. Dessutom är han känd för sina egna barnböcker Mallan kommer bort och Mallan är med.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En kaninhistoria”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…